2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Domácí játrová paštika

Název Množství a jednotka
kuřecí játra 400 gramů
sádlo 200 gramů
cibule 1 kus
anglická slanina 150 gramů
drcený kmín
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Na sádle osmažíme velkou na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a očištěná kuřecí játra.
Okořeníme drceným kmínem, majoránkou, na plátky nakrájeným česnekem, sušenou petrželí a vegetou. Až budou játra osmažená směs osolíme.
Masovou, vychladlou směs rozmixujeme. Takto paštiku můžeme ihned konzumovat. Nebo dáme do skleniček a sterilujeme. Také paštiku můžeme naporcovat do krabiček a uložit do mrazáku.


 


RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Vánoční perníčky

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto - na vál nasypeme sypké přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...